بستر رودخانه مدفن‌ لانه دايناسورهاي 65 ميليون ساله

به گزارش ميراث آريا(chtn)، در هريک از لانه‌ها که قطري 1.2 متري دارند، هشت تخم دايناسور دايره‌اي شکل به قطر پنج تا هشت اينج و با قمدتي 65 ميليون ساله وجود داشت که به دليل قرار گرفتن در پوشش مواد مذاب از بدنه‌اي مستحکم برخوردار بودند.

به عقيده دانشمندان اين تخم‌ها مربوط به دو گونه دايناسور، به نام سورورپود و کانورسوروس بوده که دايناسورهايي گياه خوار و گوشت خوار به شمار مي‌رفته اند.

دانشمندان اعلام کردند، لانه‌هاي کشف شده، زير گدازه‌هاي آتشفشان دکان تراپ مدفون شده بودند. گدازه‌هايي که علاوه بر گسترش پيدا کردن چندين مايلي خود حجم وسيعي از گاز‌هاي گلخانه‌اي را به وجود آورده و به عقيده‌اي عامل اصلي انقراض عظيم دايناسورها بوده است.

اگرچه اين منطقه به دليل کشف فسيل‌هايي با قدمت 140 ميليون سال نيز شهرتي طولاني مدت دارد، اما اين رويداد که وجود آثاري از تخم‌هاي دو گونه مختلف دايناسورها را در کنار يکديگر نشان مي‌دهد، ويژگي منحصر به فردي را در ميان ديگر اکتشاف‌ها به خود اختصاص داده است.

باستان‌شناسان با محصور کردن منطقه به منظور جلوگيري از ورود سارقان، خواستارحفاظت دولت از اين يافته‌ها پيش از ارسال آنها به آلمان براي بررسي‌هاي بيشتر شدند./109

انتهای پیام/

کد خبر 1388071111